Tevreden medewerkers?

Hoe tevreden zijn de medewerkers in de organisatie is een belangrijke vraag om te stellen als werkgever. De prestaties van medewerkers hebben grote invloed op de organisatie. Gemotiveerde medewerkers willen net dat stapje extra zetten, wat bevorderlijk is voor de klanten.

Maar wat nu als de medewerkers niet tevreden zijn? Hoe ga je daar mee om?

Een vertrekkende medewerker kost gemiddeld een bruto jaarsalaris, waarbij veel kennis en kunde verloren gaat, voor zowel de organisatie als de klanten. Daarnaast kost het veel tijd en energie. Er moet een nieuwe medewerker gezocht worden en deze moet ingewerkt worden. En als na afloop van dit inwerktraject deze werknemer ook niet tevreden is, begint het weer van voren af aan. Dit wil elke werkgever uiteraard voorkomen. Een tevreden werknemer werkt immers veel plezieriger en beter voor de organisatie.

Hoe kan er gemeten worden of jou medewerkers tevreden zijn?

Door medewerkers een enquête in te laten vullen met de hoofdonderwerpen: organisatie, functie, loopbaan, werkstress en verantwoordelijkheid. Er komt een duidelijk beeld uit en kan er een cijfer aan de tevredenheid toegekend worden. Dit is een cijfer wat jaarlijks verbeterd zou kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om het gesprek aan te gaan en extra bevindingen waar te nemen. De enquête geeft niet op alle vlakken een goed beeld. Het blijft belangrijk om in gesprek te blijven met de organisatie. Uit deze onderdelen komen aanbevelingen, waarmee de organisatie aan de slag kan.

Is het in jouw organisatie tijd om de thermometer erin te stoppen? Vraag P&O Huys om het onderzoek uit te voeren. Met een onafhankelijke partij hebben medewerkers het gevoel meer te kunnen aangeven over de tevredenheid tussen de oren van zowel de werkgever als werknemer. Wij van P&O Huys staan ervoor om de werkgever en werknemer zo goed mogelijk te helpen met wat er daadwerkelijk speelt in de organisatie.