BHV

Regel hier voordelig uw BHV-trainingen

Stel een medewerker staat op een bureaustoel met wielen een lamp te vervangen en valt. Hij of zij breekt een been. Kan diegene geholpen worden? Zijn de medewerkers in uw organisatie daartoe in staat?

Wanneer er een bedrijfsongeval op de werkvloer plaatsvindt komt de Arbeidsinspectie vragen stellen:

  • Is er een RI&E opgesteld, aanwezig en doorgesproken met de medewerkers?
  • Heeft de arbodienst de RI&E beoordeeld?
  • Zijn er aan de hand van de RI&E BHV-ers aangewezen? En hebben zij een certificaat?
  • Is de kennis van uw BHV-ers up-to-date? Worden er tijdig herhalingscursussen gevolgd?

Als de antwoorden niet allemaal met ja beantwoord kunnen worden, is het tijd om actie te ondernemen als organisatie. Zodra er een ongeval gebeurt op de werkvloer en bovenstaande is niet op orde, krijgt de organisatie een boete opgelegd vanuit de het ministerie van SZW, ongeacht de grote van de organisatie. Deze boetes kunnen oplopen van €750, – tot € 3.750, -. Dit is geld wat beter geïnvesteerd kan worden in de veiligheid van uw organisatie, bijvoorbeeld in de cursus BHV.

Het breken van een been is een relatief klein ongeval op de werkvloer wat tot grote gevolgen kan leiden. Nu denken werkgevers: hoe groot is de kans dat ik controle krijg en hoe hoog zal deze boete zijn? Het krijgen van een boete is zeer vervelend en kan oplopen tot een hoog bedrag. Naast deze boete is de kans aanwezig dat de negatieve publiciteit zelfs kan leiden tot faillissement. De vraag is dus: wilt u dit risico lopen?

P&O Huys organiseert zowel BHV basis- als herhalingstrainingen. De cursusdagen worden gehouden op een locatie in Westerhoven.

De basiscursus wordt verspreidt over twee dagen en de kosten zijn slechts € 295, – p.p. inclusief lunch.

De herhalingscursus volgt u in één dag voor slechts € 147,50 p.p. inclusief lunch.

Basiscursus

2 dagen
€ 295,-

inclusief lunch

Herhalingscursus

1 dag
€ 147,50

inclusief lunch