Coaching

Ondersteuning van een professionele coach

Een goede coach kan een organisatie of medewerkers helpen om  te groeien en eerder  bepaalde doelen te bereiken. Samen gaan we dan aan de slag om het doel te definiëren en focus te leggen op de zaken die gerealiseerd moeten worden. Denk daarbij aan het verbeteren van communicatie of  het voorkomen van conflicten en stress. Zelfinzicht is daarin belangrijk. Wat heeft iemand nodig om goed te presteren, waar krijgt men energie van en wat veroorzaakt vervolgens stressgedrag. Bij P&O Huys kunt u rekenen op een persoonlijke ondersteuning en objectieve feedback. Of het  nu gaat om leiderschap coaching, outplacement trajecten of burn-out coaching.

Waarom een coach?

Bent u eigenaar van een mooi en succesvol bedrijf? Dan heeft u iets waar u trots op mag zijn. Uiteraard wilt u het succes van uw bedrijf in stand houden, maar na verloop van tijd kan er veel veranderen. De mensen in uw bedrijf veranderen, klanten hebben andere wensen of stellen meer eisen, de producten en diensten moeten nog sneller geleverd worden en de kwaliteit moet verhoogd worden.

Al dat soort zaken heeft impact op teams en medewerkers. En soms kan dat hen best een beetje te veel worden. Een coach helpt hen snel op weg om weer de  noodzakelijke energie terug te vinden.

Daarom P&O Huys

  • Kwaliteit hoog in het vaandel
  • Altijd direct en professioneel
  • Persoonlijke benadering
  • Snelle opvolging voor uw project
  • Jarenlange ervaring
  • Alles op het gebied van personeel

Aandachtspunten voor een succesvolle organisatie

Hoe kunt u als ondernemer verder ontwikkelen met uw bedrijf en de veranderingen bijbenen? Dan dient u rekening te houden met aantal belangrijke aandachtspunten. Het eerst punt is waardering. Betrek uw collega’s bij uw plannen. Daarnaast is het van belang dat u de kwaliteiten van uw mensen herkent en ze ook de verantwoordelijkheid geeft. Ondersteun het talent van uw werknemers en neem ze serieus. Het tweede punt is tijd. Geef uzelf en uw team voldoende tijd en ruimte om te ontwikkelen. Tijdens deze ontwikkeling kunt u ook tegen obstakels aanlopen. Bespreek deze met elkaar en los problemen op. Het laatste punt is ambitie en enthousiasme. Bent u wel voldoende op de hoogte van de ambities van uw werknemers? Om daarachter te komen kunt u regelmatig evaluatiegesprekken inplannen. De informatie die u tijdens deze gesprekken vergaart, biedt nieuwe kansen voor uw organisatie. Door een loopbaancoach in te schakelen krijgt u hulp om deze aandachtspunten op de juiste manier te realiseren. Een loopbaancoach zorgt op deze manier voor een positieve verbetering in uw organisatie.

Neem contact op met onze specialisten

Heeft u behoefte aan de hulp van een loopbaancoach van P&O Huys? Of wenst u meer te weten te komen over onze diensten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085-7820579. Mailen kan via info@pnohuys.nl. Onze loopbaancoach helpt uw organisatie dan graag verder met ontwikkelen.