Soms zit het mee en soms zit het helaas ook tegen

Bijvoorbeeld zo’n onverwachte mail van een medewerker met de aankondiging van zijn of haar vertrek; men gaat de organisatie verlaten.

Het lijkt momenteel wel aan de orde van de dag…vooral jonge mensen lijken al snel de uitdaging te verliezen om bij een werkgever te blijven. En dan bedoelen wij met ‘snel’ zo’n een tot anderhalf jaar na binnenkomst.

Voor werkgevers is dit meestal niet te begrijpen.
Al snel hoor je om je heen dat de ‘jeugd’ verwend is, men al te snel hogere salarissen eist of zelfs een leidinggevende functie; kortom ze zijn niet snel tevreden.

Maar is dat ook zo? Mensen- jong of oud- gaan pas op zoek naar een andere baan als zij ontevreden zijn over de huidige werksituatie. Wil jij als werkgever dus je mensen behouden is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen.

Neem de tijd om gesprekken met hen aan te gaan. Vraag hoe het hen bevalt, wat men eventueel mist en hoe zij hun toekomst zien. Toon dus échte belangstelling, ook voor de mens achter de medewerker. Want met de mix van flexibele werktijden en het thuis werken komen privé- en werktijd steeds dichter bij elkaar. En komt er dan toch een ontslagverzoek? Vraag dan naar de eerlijke reden daarvan.

Met een MTO (Medewerkers Tevredenheid Onderzoek) kun je op een betrekkelijk eenvoudige manier de tevredenheid van medewerkers binnen je organisatiesnel en goed peilen.
Veel werkgevers kiezen daar momenteel dan ook voor.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op door te bellen naar 06-25016014 of stuur een e-mail naar info@pnohuys.nl dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden.