Meet je ondernemerschap!

Een eigen bedrijf opzetten betekent hard werken. Maar hoe weet je nu of je het goed doet en of je wel uit het juiste hout gesneden bent voor het ondernemerschap?
Werk je wel op de juiste manier aan je succes en waar loop je tegen bepaalde zaken aan waar je (nog) geen oplossing voor weet? Allemaal vragen waar een startend ondernemer zich mee bezighoudt…
Als (startend) ondernemer is het verstandig om ook jezelf eens goed onder de loep te nemen.
Allereerst moet je natuurlijk een goed businessplan hebben. Daarnaast moet je over de juiste motivatie beschikken, weten wat er allemaal bij komt kijken en wat er van je verwacht wordt als je een eigen bedrijf start. Dus enthousiasme voor het ondernemerschap is dan ook zeker geen overbodige luxe. Daarvoor moet je wel je sterke en zwakke punten kennen, dus over voldoende zelfkennis, zelfreflectie en inzicht beschikken.

Welke competenties heb je nodig?
Ben je prestatiegericht, heb je voldoende risicobereidheid, ambitie, zelfvertrouwen en een grote mate van zelfstandigheid, maar kun je ook reflecteren? Dan zit je wat dat betreft wel goed.
Kennis en vaardigheden zoals branche- en marktkennis, de juiste leidinggevende kwaliteiten en een grote mate van creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijk en kan je leren, eventueel met ondersteuning van een goede persoonlijke coach. Bespaar daar niet op want een goede coach is een investering die je meer zal opleveren dan dat het kost.
Ondernemerschap is pionieren, risico’s nemen, anderen aan durven spreken, weten hoe je je product of dienst aan de man moet brengen, hoe je moet verkopen. En, op termijn, de juiste mensen inhuren voor je organisatie, zodat je je bedrijf goed door kan laten draaien en de productie kan opschalen.
P&O Huys heeft de mensen in huis die jou verder kunnen helpen met al je vragen. Wacht niet, en werk actief en doorlopend aan je ondernemerschap.