Ik weet niet wat ik wil in mijn loopbaan

Ontdekken welk werk bij u past

Bijna een kwart van alle werkenden vindt hun huidige baan niet leuk. En veel van die mensen hebben geen idee welke kant ze dan wel op willen met hun loopbaan. Heeft u regelmatig de gedachte dat u iets anders wilt? Maar weet u niet wat? Dan bent u dus zeker niet de enige. Het carrière pad is voor veel mensen nu eenmaal geen rechte weg, maar eerder een route vol bochten en omwegen. Wij geloven dat er voor iedereen een baan is die past. In dit blog van P&O Huys geven we een aantal tips die kunnen helpen wanneer u niet weet wat u wilt met uw loopbaan.

Geef het tijd

Wanneer u ongelukkig bent met uw huidige baan, is het verleidelijk om zo snel mogelijk van baan te wisselen. Alles is op dit moment beter dan het werk dat u nu doet. Toch is dit meestal geen verstandige zet wanneer u niet weet wat u wilt met uw carrière. Het is aan te raden om eerst te ontdekken wat u wilt. Dit kost even tijd. Maar zo voorkomt u dat u snel een nieuwe baan aanneemt waar u na een aantal maanden ook weer op uitgekeken bent.

Onderzoek wie u bent

Weten wat u wilt, kan heel lastig zijn. Daarom kan het helpen om een aantal vragen te stellen, die helpen om meer richting te bieden. Een aantal interessante vragen om te onderzoeken zijn:

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat vind ik leuk om te doen?
  • Tijdens welke activiteit verlies ik soms helemaal de tijd uit het oog?
  • Tegen wie kijk ik op?
  • Wat zijn mijn waarden?
  • Wat zijn mijn dromen?
  • Wat wil ik niet?

Vraag hulp aan anderen

Het kan best lastig zijn om antwoord te geven op deze vragen. Daarom kan het ook zinvol zijn om hulp te vragen van mensen in uw omgeving. Bespreek met uw partner, vrienden of familie wat zij zien als uw sterke punten en valkuilen. Welk werk vinden zij bij u passen? Het perspectief van een ander kan helpen om het proces in werking te zetten. Misschien brengen zij u op nieuwe ideeën.

Ga in gesprek met een loopbaanadviseur

Heeft u zelf nagedacht over wat u wilt? En heeft u aan uw omgeving gevraagd om met u mee te denken, maar komt u er nog steeds niet uit? Dan kan een loopbaanadviseur wellicht helpen. De frisse blik van een onbekende kan vaak tot nieuwe inzichten leiden die u verder kunnen helpen. Bovendien is een loopbaanadviseur getraind en weet hij de juiste vragen te stellen om u aan het denken te zetten. Soms ontdekt u zelfs dat u eigenlijk al best in de goede richting zit, maar dat een andere functie binnen hetzelfde bedrijf beter zou zijn. Zo komt u samen tot een nieuwe visie die helpt ontdekken welk werk bij u past.

Voor vragen over of bij interesse in de diensten van P&O Huys kunt u contact opnemen door te bellen naar 085-7820579. Of stuurt u ons een mail via info@pnohuys.nl. We horen graag wat we voor u kunnen betekenen.