Fleetaccess

Fleetaccess

Fleetaccess is opgericht in 2008 vanuit een passie voor auto’s door jonge gedreven ondernemers. In ruim 14 jaar tijd zijn ze uitgegroeid tot marktleider op het gebied van SCM voertuigbeveiliging met 28 inbouwlocaties actief door heel Nederland. In de afgelopen jaren zijn er dan ook al heel wat dure auto’s de revue gepasseerd. Een Ferrari is daar geen uitzondering op.

De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen eisen aan de beveiliging van voertuigen vanaf een cataloguswaarde van plus minus € 50.000,-. Deze voertuigen zijn namelijk een stuk interessanter voor criminelen en als er diefstal of schade plaatsvindt kan het voor een verzekering een duur grapje worden. Daarom zijn er eisen aan deze voertuigen gesteld. Wals bedrijf of particulier het voertuig kunnen verzekeren, dan moet er een SCM/CCV alarm- en/of voertuigvolgsysteem ingebouwd zijn. Voor deze beveiligingssystemen kan je dan bij Fleetaccess terecht. Zij zorgen dat de SCM/CCV beveiligingssystemen op de juiste manier worden ingebouwd, waardoor jouw voertuig beter beschermd is tegen diefstal óf dat het voertuig gevolgd kan worden indien het voertuig toch wordt gestolen.

Fleetaccess heeft een aantal jaar geleden een nieuw, extra beveiligingssysteem op de markt gebracht; de Keyless Protector. Dit is een aanvullende maatregel die beide autosleutels beschermt tegen een relay attack. Momenteel de meest voorkomende methode voor autodiefstal en is uitsluitend relevant voor auto’s met keyless entry/comfort access. Een relay attack wordt uitgevoerd door 2 criminelen, waarbij het signaal van locatie A naar locatie B wordt verlengd. In principe wordt de sleutel voor de gek gehouden. Crimineel 1 gebruikt een zender om het signaal te boosten wat naar crimineel 2 gestuurd wordt. Daarmee wordt het voertuig geopend. Om deze aanval te voorkomen wordt er rondom de batterij van de sleutel een extra chip geïnstalleerd die ervoor zorgt dat de batterij gedeactiveerd wordt na ongeveer 5 minuten stilliggen. Sinds midden 2020 heeft de Keyless Protector officieel het CCV/SCM KE01 keurmerk gekregen en sinds 2021 hebben verzekeringen officieel de eisen aangepast voor de keyless entry/keyless go om de aanvullende maatregelen te treffen bij het afsluiten van een verzekering.

Men verwacht dat de elektronica en voertuigen de komende 5 jaar sterk gaat veranderen. De veranderingen zijn nu al sterk merkbaar door de komst van de elektrische voertuigen. Dit komt vooral door de complexiteit van de elektrische voertuigsystemen ten opzichte van de brandstof- voertuigen. Voertuigdiefstal zal altijd blijven. Hoe complexer de systemen zijn, hoe interessanter het voor diefstal wordt. Fleetaccess verwacht dat er daardoor veel gaat veranderen en blijft veranderen op het gebied van elektronica. Hun doel is om bij te blijven met de technologie en de juiste oplossingen te vinden om op de markt in te blijven spelen.

Naast de voertuigbeveiliging biedt Fleetaccess een totaaloplossing voor wagenpark beheer: Fleetassist.

Met Fleetassist krijg je weer grip op het wagenpark. Het systeem geeft informatie over verlopen APK’s, ritregistratie, live volgen, brandstofverbruik, rijgedrag, onderhoudsintervallen en nog veel meer. Met een goed fleetmanagement kan een enorm rendement behaalt worden. Het systeem geeft op een overzichtelijke manier alle data weer met betrekking tot  het gebruik van de (lease)auto’s door alle medewerkers, wat een gemak en tijdbesparing voor de organisatie biedt.

Fleetaccess is de afgelopen jaren flink gegroeid. Men is verhuisd naar een groter pand en hebben inmiddels 28 actieve inbouwlocaties door heel Nederland. Met de groei van de organisatie is ook de groei van het aantal medewerkers gestegen. Dit heeft geen afbreuk gedaan aan de open bedrijfscultuur die men hanteert. De goede (werk)sfeer merk je meteen op bij binnenkomst. De collega’s weten wat ze aan elkaar hebben en de eigenaren zijn bereikbaar voor hen. Door de lijntjes kort te houden en geen extra managementlagen te plaatsen tussen de eigenaren en medewerkers, weten de eigenaren wat er speelt op de werkvloer. Ze zijn begaan met de medewerkers en bieden een luisterend oor waar nodig.

Voordat Fleetaccess een flinke groei doormaakte kregen zij al ondersteuning op het gebied van personeelszaken. De eigenaren hadden vrij snel in de gaten dat zij geen passie voor HR hadden en uitbesteding de beste oplossing was om de belangen van de medewerkers te behartigen, zodat zij niks te kort komen. Dit snappen wij maar al te goed. Bedrijven moeten de focus kunnen leggen op waar zij goed in zijn en zich niet bezig hoeven te houden met alle randzaken zoals wet- en regelgeving, cao- wijzigingen of contracten van medewerkers.

Fleetaccess neemt al geruime tijd twee diensten van P&O Huys af; personeelszaken en salarisadministratie. Het was al snel duidelijk dat Fleetaccess en P&O Huys dezelfde normen en waarden hanteren, waardoor er door de jaren heen een goede vertrouwensband is ontstaan. Ook wij vinden een open – en eerlijke communicatie belangrijk.

P&O Huys wil Fleetaccess bedanken voor het open gesprek en de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het bedrijf.