Persoonlijke groei, goed voor je organisatie!

De leukste en – ook nog – meest effectieve manier om je medewerkers zich door te laten ontwikkelen en je organisatie te doen groeien, is door training en coaching. Teamtrainingen werken verfrissend en verhelderend en zorgen voor een nieuwe, enthousiaste energie waardoor de samenwerking tussen je medewerkers beter wordt en de motivatie omhoog gaat.

Samenwerken betekent echter ook dat er goed gecommuniceerd moet worden. Begrijpt iedereen elkaar wel, of bestaat de onderlinge communicatie te veel uit aannames, of stelt men zich te dominant of juist te afhankelijk op? Coaching helpt medewerkers elkaar beter te leren begrijpen en dat verhoogt de teamspirit en het verantwoordelijkheidsgevoel. “We doen het samen!”

Coaching is er in allerlei vormen. In groepen, zoals bij verkooptrainingen, maar ook individueel of in een kleine setting, zoals management coaching. Vooral bij individuele begeleiding worden goede resultaten behaald. Neem bijvoorbeeld loopbaan coaching voor medewerkers die zich graag binnen een organisatie willen ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan in de breedte zijn (meer specialisatie binnen de huidige functie), of juist in de hoogte (richting leidinggevende functies). Maar coaching wordt ook ingezet in de vorm van een outplacementtraject wanneer afscheid moet worden genomen van medewerkers ten gevolge van een reorganisatie. Je helpt dan een medewerker om met behulp van coaching sneller een nieuwe, geschikte baan te vinden.

Trainingen en opleidingen voor leidinggevenden en teams zorgen ervoor dat de neuzen zoveel mogelijk dezelfde kant op gaan staan. Verandertrajecten binnen organisaties zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Denk daarbij aan een nieuw MT, een nieuwe visie, een andere teamindeling of een te wijzigen proces.
Veranderingen zijn altijd lastig. Bij elke verandering vraagt iedereen zich eerst af wat dit dan voor henzelf betekent. En dan worden al snel de hakken in het zand gezet. Hoe krijg je iedereen mee in de gewenste verandering, hoe krijg je iedereen gemotiveerd om er met z’n allen aan mee te werken en samen mooie resultaten te bereiken?
Wij kunnen je helpen om een manier van coaching te vinden die bij jouw organisatie en je medewerkers past. Want coaching is maatwerk!

Wil je weten wat wij jou als werkgever kunnen bieden en herken je jouw organisatie in bovenstaand verhaal? Neem dan contact met ons op, wij komen met een passend advies!